ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

ΔΡ. ΔΕΝΔΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ M.D.

Get Adobe Flash player

Ωρες Ιατρείου

 

 • Καθημερινά απο τις 17:00 εώς 21:00.
 • Για οποιαδήποτε επείγον περιστατικό επικοινωνήστε οποιαδήποτε ώρα.

 

Δεύτερη γνώμη

 

 • Αντιμετωπίζεται κάποιο σοβαρό πρόβλημα;
 • Επικοινωνήστε μαζί μου δωρεάν για δωρεάν ιατρική συμβουλή. Το αξίζεται!

 

Κολπίτιδα

 Πρόκειται για φλεγμονή του κόλπου που πολλές φορές συνοδεύεται από αιδοιίτιδα δηλαδή φλεγμονή του αιδοίου και εξωτραχηλίτιδα δηλαδή φλεγμονή του τραχήλου της μήτρας.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ροή υγρών από τον κόλπο με ή χωρίς οσμή με ποικίλο χρώμα με ή χωρίς λίγο αίμα ανάλογα με το αίτιο της κολπίτιδας, κνησμός στην περιοχή του αιδοίου καθώς και ερυθρότητα και οίδημα στην περιοχή αυτή, αίσθημα καύσου ή πόνου στον κόλπο, αίσθημα καύσου ή πόνο κατά την ούρηση.

 • Αίτια: Βακτηρίδια όπως gardnerella vaginalis, κολοβακτηρίδιο, κλεψιέλα.
  Μύκητες: Candida albicans.
  Πρωτόζωα: Τριχομονάδες.
  Ιοί: Ερπητας γεννητικών οργάνων τύπου II, ιός H.P.V.

 

Εξωτραχηλίτιδα

Πρόκειται για φλεγμονή του τραχήλου της μήτρας από διάφορους μικροοργανισμούς τους ίδιους που προκαλούν την κολπίτιδα λόγω της επαφής του εξωτραχήλου με το περιβάλλον του κόλπου.

 

Ενδοτραχηλίτιδα

Πρόκειται για φλεγμονή του τραχήλου της μήτρας από συγκεκριμένους μικροοργανισμούς όπως χλαμύδια, μυκόπλασμα, ουρεόπλασμα, γονόκοκκο.

Πολλές φορές η φλεγμονή αυτή μπορεί να προκαλέσει αιτία για υπογονιμότητα της γυναίκας λόγω του αφιλόξενου περιβάλλοντος που υπάρχει στον ενδοτράχηλο για το σπέρμα.

Θεραπεία: Βασίζεται από το είδος του μικροοργανισμού που απομονώνεται μετά από καλλιέργεια κολπικού ή τραχηλικού υγρού και βάση του αντιβιογράμματος.