Για Ραντεβού καλέστε μας στο HTML5 Icon 210 76 69 001

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΚΥΤΤΑΡΟΙΟΣ (CMV)

Ο μεγαλοκυτταροιός είναι ένας ιός που ανήκει μαζί με τον ιό της ανεμοβλογιάς, το ιό του επιχείλιου έρπητα, τον ιό του έρπητα των γεννητικών οργάνων, τον ιό Epstein – Barr και άλλων ιών στην κατηγορία των ερπητοιών.
 
Χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτών των ιών είναι ότι όταν μολυνθεί για πρώτη φορά ένα άτομο, ο ιός αυτός θα παραμείνει για πάντα μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό σε μια λανθάνουσα φάση.
 
Μια πρωτοπαθή μόλυνση από τον μεγαλοκυτταροιό (CMV) κατά τη διάρκεια της κύησης προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην υγεία του εμβρύου.
 
Ο ιός μεταδίδεται διαμέσου της σεξουαλικής επαφής (κολπικά υγρά, σπέρμα) και διαμέσου της επαφής με σάλιο, αίμα, κόπρανα, εκκρίσεις από τη μύτη και ούρα ατόμου που παρουσιάζει ενεργή λοίμωξη.
 
Εργαστηριακά η έγκυος γυναίκα που δεν έχει ποτέ μολυνθεί από τον μεγαλοκυτταροιό έχει αντισώματα lgM αρνητικά και αντισώματα lgG αρνητικά.
 
Τρόποι Προστασίας της Εγκύου από Άτομα με Ενεργή Λοίμωξη
 
1) Αποφυγή σεξουαλικών επαφών
2) Σχολαστικό πλύσιμο χεριών, διάρκειας 20 δευτερολέπτων, με χλιαρό νερό και σαπούνι όταν υπάρχει επαφή με ούρα, κόπρανα, αίμα, εκκρίσεις από τη μύτη, σάλιο.
3) Αποφεύγετε να κάνετε χρήση ποτηριών και μαχαιροπίρουνων που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί.